tirsdag 13. desember 2011

Status- og litt om juleforberedelser og Pippi Langstrømpe
En kombinasjon av skrivetørke og sykdom har gjort at det har vært svært så stille her på bloggen i det siste.
Ingrid sliter fortsatt med hoste og det hele kuliminerte på torsdag i forrige uke, da hun plutselig fikk feber opp i nesten 41 grader! Så ble det tur på legevakta der det ble tatt blodprøver fra armen (ikke bare et stikk i fingeren!), og det gav litt utslag på mykoplasma, eller atypisk lungebetennelse på lekspråk. Hun går nå på antibiotika, så vi får krysse fingrene på at hun omsider blir kvitt denne leie bakterien.. Dessuten har jeg nok det samme, for selv har jeg hanglet i to uker nå med hoste og sår hals.

Dagene jeg var hjemme med Ingrid ble for det meste tilbrakt på sofan foran Pippi. Hun er så utrolig opptatt av Pippi! Vi har tatt det opp fra da det ble vist på TV og hun kan virkelig se episode etter episode etter episode! Og når Pippisangen kommer må hun opp og hoppe i sofan, til og med når hun lå og var slapp og syk måtte hun opp og ta noen hopp! Det er et bra forbilde å ha synes jeg; uredd, selvsikker, sterk, positiv, snill og rettferdig. Alle de egenskapene jeg ønsker til datteren min og som jeg skulle ønske at jeg hadde mer av selv...
Det er deilig å leve seg inn i Astrid Lindgrens verden. Det er humor og varme og hverdagsskildring av en tid som begynner å bli mer og mer borte. Og det er så utrolig annerledes dagens TV! Det er dvelende, det legges vekt på stemninger og natur og omgivelser. Jeg liker nok spesielt godt Pippi og Saltkråkan. Saltkråkan har jeg et spesielt forhold til på grunn av min parallell til barndommens sommre i Kragerø. Saltkråkan var liksom Kragerø det!

Innimellom jobb og sykefravær har det faktisk også blitt noe juleforberedelser. Jeg har fått de aller fleste gavene i boks, nye julekjoler til Ingrid, samt ny julekjole til meg selv har jeg fått kjøpt! Julekortene er bestilt. I dag tenkte vi å få juletreet inn.... Vet det er 1,5 uke for tidlig, men siden vi skal dra bort i jula - men likevel har lyst på juletre hjemme i år- så tar vi det inn nå og nyter noen juletre-dager før jul. Gøy for den lille jenta vår å ha litt julefølelse hjemme også! Den fine julesnøen som kom er regnet vekk og erstattet med is og hålke.
Men jeg håper fortsatt på hvit jul!

3 kommentarer:

 1. Hei!
  Jeg likte så godt den fine beskrivelsen din av Astrid Lindgrens verden, som jeg selv også har et helt spesielt forhold til - både på film og i bøker. Elsker også musikken til Georg Riedel som akkompagnerer stort sett alle filmene og Lindgrens sangtekster.  

  Mine favoritter er kanskje Marikken og Lisabeth, fordi jeg alltid identifiserte meg og lillesøsteren min med disse søstrene :-)

  Men også Pippi selvsagt! For et supert forbilde for alle jenter - og tenk at i dag, over 60 år etter Pippis "fødsel", kan jeg ikke komme på noen annen jente fra ei barnebok som i samme grad som Pippi får lov til å opptre som suveren heltinne... 

  Ronja er jo også både modig og tøff, da - husker at den eldste gutten min var så glad i henne. Han ville så gjerne tro at hun egentlig var gutt, og påsto hardnakket at hun het Ronny Røverdatter :-D Det fikk meg til å reflektere litt over hvor viktig kjønnet er i identifikasjonsopplevelsen; hva da når jentene våre stort sett opplever gutter i alle tøffe og aktive hovedroller - både når det gjelder film, bøker eller barne-tv!

  Ha en god førjulstid videre, og god bedring til dere begge. Vi trodde også vi hadde fått mykoplasma her hjemme for noen uker siden, og da leste jeg litt om bakterien. Kan visst ta en god stund å bli helt bra av den... Men det sto også at den ikke reagerer på antibiotika? Håper dere blir friske snart ihvertfall :-)

  Klem fra KristinB

  SvarSlett
 2. Pippi er herlig både for store og små :) Mina er og veldig glad i pippi, og det synes jeg er så bra. Ellers så liker jeg dårlig at hennes generasjon er hekta på alle disse rare seriene fra cartoon network osv. Men jeg var selv hekta på H-MAN når jeg var liten ;) Leide de på vhs om igjen og om igjen!

  God bedring videre til dere begge! =)Kjempe fin stjerne btw! Også koselig med hvit ute. Synd det er borte nå :(

  Stor klem <3

  SvarSlett
 3. KristinB: Man trenger en spesiell form for antibiotika, kalt erythromyciner. Eller kanskje erythromyciner er noe annet enn antibiotika, uansett; det er det hun får og det blir tatt som en kur akkurat som antibiotika. :) Hun er mye bedre nå, hoster ikke sånn på nettene lenger. Det er første gang hun får en antibiotikakur. Vil helst unngå det hvis det lar seg gjøre, men når det har pågått så lenge ville jeg gjøre noe med det. Er jo ikke fanatisk på noen måte ;)

  Anyanka: Ja, hva ungene blir opptatte av kan vi nok til syvende og sist bare påvirke til en viss grad..Om vi liker det eller ei ;)
  Takk, ja stjerna er ganske fin. Kjøpt på Indiska. Og snøen, sukk ja....den kom og den dro.

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en kommentar til meg!