onsdag 4. september 2013

Merkedag og hverdagMerkedagene kommer på løpende bånd her. I går var det et år siden begravelsen til lillebror. Akkurat som dagen for et år siden var gårsdagen strålende vakker; sol og varmt. Vi gjorde ikke noe ut av dagen, ingen markering eller noe. Men jeg tenkte litt ekstra tilbake. På hvordan det var å se han igjen. På hvordan det var å være den dagen, og på hvordan det strålende været virket på meg. På den ene siden flott at det ble en fin dag værmessig, men også hvordan det sto i sterk kontrast til den nummenheten og sorgen jeg følte på innsiden. 
Dagen før - på mandag - tilbragte jeg en stund ved graven mens jeg ventet på at bilen var på EU-kontroll. Jeg hadde en stille stund for meg selv der i solen, ryddet bort blomstene og ballongen etter 1års-markeringen, før det var tilbake til hverdagen og praktiske gjøremål. (Rart hvordan en kirkegård kan virke som en oase, en luftlomme der tid og rom ikke eksisterer. Hverdagen er liksom noe som er utenfor... ) 

Jeg er nå sykemeldt 100%. Har hatt en periode nå der jeg har opplevd veldig mye indre stress i.f.t. svangerskapet, så jordmor anbefalte meg å bare ta det helt med ro og ordnet sykemeldig for meg. Det er utrolig deilig, og jeg kjenner hvor riktig det er for meg nå. Jeg tviler egentlig på at jeg kommer tilbake i full jobb igjen før permisjon. I dag har herr Laura også hatt fri på dagen, så vi lot Ingrid ta fri fra barnehagen og dro inn til Oslo på zoologisk museum og vandret rundt i botanisk hage. Ingrid utviklet seg imidlertid til å bli litt pjusk, så nå i ettermiddag har det vært helt slækt med TV og kos i sofan. Også nyter jeg følelsen av romstrering og liv i magen!4 kommentarer:

 1. Ja, det er vemodig med gravstader, men samtidig noko fredfullt og godt. Eit pusterom frå kvardagen, som du skriv.

  Godt at du har fått ta pause når du treng det, og at du får meldingar frå inni magen! Ynskjer deg ei god veke vidare!

  SvarSlett
 2. Fint å høre at det går bra med deg, sikkert veldig lurt å bli sykemeldt og ta dagene litt mer med ro enn en gjør når en er i jobb og. Følger med på deg og tenker på deg og blir glad hver gang det kommer noen ord fra deg. Alt godt videre. L

  SvarSlett
 3. Tusen takk for gode ord L, de varmer veldig!
  Klem

  SvarSlett
 4. Rart med sånne merkedager ikke sant? de gjør noe med oss...Er gla for å høre, at tross alt, så finner du graven som en slags oase og et fristed. Vet mange opplever det sånn. Et sted de kan gå og finne roen...tross alt. Også du - så ble jeg så gla for det du skriver på slutten her, at du nyter romstering inni magen. Så herlig <3 Glad du er sykemeldt nå, at du tar kroppen din på alvor. Jeg håper du har gode dager, tross merkedager - og at du bare kan glede deg over den som kommer.... Ta godt vare på deg selv. God lørdagskveld til deg <3 klem

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en kommentar til meg!