fredag 31. januar 2014

Barseltid

 
Januar nærmer seg slutten og lille Solveig er to uker gammel idag.
Den første barseltiden er jo en spesiell tid. Man skal bli kjent med det nye familiemedlemmet, ammingen skal komme på plass, kroppen skal restituere seg. Man har mange nye tanker i hodet, hormoner, man skal takle den nye tilværelsen - og det gjør man med boblende energi og glede! Eller?
Noen ganger blir det ikke helt som man hadde forventet, og det kan det være mange grunner til.

For min del ble det en litt tung start. Hele den første uka vi var hjemme følte jeg meg ikke helt på topp. Jeg var blitt veldig sår av ammingen, noe jeg trodde at jeg kanskje skulle slippe unna denne gangen, men nei! Men jeg følte meg også veldig trøtt og sliten og frøys mye. Mot helgen ble jeg veldig syk med feber og frostrier og skjønte at jeg hadde pådratt meg brystbetennelse. Ikke noe hyggelig måte å tilbringe barseltiden på! Redselsfullt rett og slett! På mandagen fikk jeg antibiotika så nå er jeg heldigvis mye bedre, skjønt jeg føler meg fortsatt sterkt redusert og brystet er fortsatt sårt. Men jeg merker meg at hevelsen er borte og ømheten forøvrig i brystet er også mye bedre. Så bare jeg får bygd opp energilagrene nå, så håper jeg at jeg snart er tilnærmet lik mitt gamle jeg.

 Nå gleder jeg meg stort til veien videre. Veien videre med lille Solveig og storesøster Ingrid. Det er et fantastisk vintervær ute! Mannen har vært på ski nesten hver dag og det har Ingrid også. Jeg rakk en minitrillietur før jeg ble syk og ser virkelig fram til å orke å gå lange turer. Det virker svært lovende med hvordan hun lille oppfører seg i vogna hvertfall; hun sovner bom momentant!
Hun sover i det hele tatt veldig mye. Litt uvant. Jeg tror ikke Ingrid sov så mye. Solveig spiser og sover. Også hender det jo at hun er litt våken og da ser hun på oss med store mørkeblå øyne og litt forundret mine. Fast blikk. Sterk i nakken. Akkurat som storesøster er hun veldig stram og sterk i kroppen. Løftet hodet rett etter fødsel. Det blir spennende å se hvem hun er etterhvert!

Nå må jeg ta pencilinen min!4 kommentarer:

 1. Så hyggelig med oppdatering, vi tenker på dere !! Så kjempedumt du ble syk, det skulle du jo ikke nå........du skulle kose deg og samle energi og glede. Håper det bare går fremover nå !! Lykke, lykke til videre. L

  SvarSlett
 2. Først av alt: Gratulerer! Dette var kjekt å lese, sjølv om det sjølvsagt ikkje var noko kjekt at du vart sjuk. Håpar eg du vert frisk fort, og kan nyte tida saman med babyen fullt ut!

  SvarSlett
 3. Åh, kjære, kjære deg! Gratulerer så veldig, veldig mye med lille, søteste Solveig <3 Tenk at hun er her! Ååå, jeg er så glad for dere!
  Og et nydelig navn hun har fått! Solveig har stått på lista vår også - sammen med Ingrid som vi hadde bestemt oss for, før vi ombestemte oss ;-) Nydelige navn på jentene dine!

  Barseltid ja - phu. Det er ikke bare bare. Det er en utavdegselvopplevelse, og selv om jeg føler meg tryggere nå, enn første gangen, så er det nye ting nå.

  Håper formen kommer seg snart, god bedring!

  Lyke lykke til i tiden som kommer! (Jeg har ikke vært aktiv på bloggfronten i det siste, men jeg har fulgt med fra sidelinjen likevel).

  Lille Solveig - velkommen til verden! Klem fra ei som ikke kjenner deg, men som har ventet på deg likevel <3

  SvarSlett
 4. Kjempekoselig med en oppdatering og et livstegn fra den nybakte moren. Ikke fullt så hyggelig å lese om brystbetennelse (for det er noe dritt!!) - men jeg håper du kommer deg fort gjennom det hele og at du så kan se frem til og nyte barseltiden. Det er som oftest en fin tid - og jeg håper den blir helt skjønn for deg og dere. Nydelig å gå våren i møte, da! Og Solveig og Ingrid - så flotte navn på fine søstre.
  Ønsker deg gode dager og god bedring. Mange klemmer herfra

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en kommentar til meg!