lørdag 3. august 2013

JettegryterVi har nå kommet hjem fra nesten 3 uker borte på ferie. Vi har hatt deilige dager med fantastisk vær og mye bading har det blitt både her og der. Tenkte å reklamere/ tipse litt om den ene badeplassen vi var på, for det er virkelig en spesiell plass!
Vi tilbragte en dag i jettegrytene i nærheten av Treungen i Telemark. Dette var en elv som ble lagt i rør til kraftproduksjon en gang på 50-tallet, og da åpenbarte det seg et ca 300 meter langt område med massevis av jettegryter og "sklieformasjoner" i fjellet. Grytene er i alle slags størrelser, fra små plaskebasseng til den dypeste på 13 meter - hvis jeg ikke husker feil. 
Et naturlig badeland! 
Da vi var der tror jeg nesten vi opplevde den varmeste dagen i sommer. Det var aldeles syden-feeling, fjellet brant oss under føttene, og i visse gryter var vel badetemperaturen mellom 22 og 24 grader.

Dette er gøy for både store og små! Eneste kryss i margen var at visse steder var fjellet veldig glatt, så vi måtte være temmelig forsiktige når vi gikk der det var fuktig fjell.


Merk: her er det ikke iskremkiosker og hamburgersjapper, så mat og drikke må man ha med selv. Man får derimot en opplevelse av noe urørt og ukommersielt, og selv om det er mye folk er det ikke overfylt (jeg fordrar ikke stinne strender!) .
Dette er absolutt en plass å anbefale. En virkelig spesiell og flott opplevelse!

Her kan du lese mer om jettegrytene i Treungen.
1 kommentar:

  1. Tenker på deg - godt å se at det er bra med dere - selv om jeg forstår at dagene består av mye forskjellig !! Fortsatt god sommer til deg. L

    SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en kommentar til meg!