torsdag 13. desember 2012

Steinen på plass

Da har steinen til gutten vår kommet opp!
Den ble så fin, akkurat slik vi ville ha den - nesten finere.





Etter noen runder med herr Laura og meg selv falt valget på en hvit stein. Jeg liker renheten og enkelheten over steinen. Steintypen er norsk og heter Størengranitt.
Jeg velger å anonymisere navnet vårt, gutten vår har fått etternavnet til både meg og pappan, akkurat som storesøster har. Ikke så lekkert med den svarte streken, men prøv å se for dere et navn der isteden, med litt mindre bokstaver enn det Lillegutt er skrevet i.




De lyseblå sommerfuglene er i bronse og boltet fast på steinen. For meg representerer sommerfugler det flyktige, skjønnhet og frihet. Symbolikken trenger vel ikke forklares mer...




I høyre hjørne har vi hånd- og fotavtrykket til Lillegutt. Disse er laget etter hans autentiske originale trykk. De er så bittesmå, ca 3,5 cm lange.




Så har vi minneord nederst. Tenkte først på et dikt, men det hadde blitt litt knapt med plassen. Alltid i våre hjerter er imidlertid en setning som tok form veldig raskt etter at han døde. Det er så enkelt, men likevel så beskrivende. Det er det han er og alltid vil være.






Til slutt et bilde tatt i mørket.

Det er fint å ha steinen på plass. Og det gleder meg at det ble så vakkert. Samtidig som det er uendelig trist. Det blir så.... endelig. Det var jo ikke der gutten vår skulle være...












7 kommentarer:

 1. Nydelig stein Lillegutt har fått <3.

  SvarSlett
 2. Enig med May, det er en ordentlig fin gravsten dere har fått til lillegutten deres. Og vet du hva, sånne sommerfugler har vi på gravstenen til vår lille gutt også. Nydelige er de.
  Jeg skjønner godt at det var fint å få gravstenen på plass, og samtidig er det så sårt. Ting blir enda mer endelig da. Det var jo ikke en gravsten han skulle ha fått...

  SvarSlett
 3. Kjempe flott stein Lillegutt har fått i haven sin <3

  Mange klemmer

  SvarSlett
 4. Det er godt å få opp ein stein, ein stad ein kan gå og gråte, tømme seg for tårer. Det var ein fin stein, og så utruleg vakkert at de har med hand- og fotavtrykket!

  SvarSlett
 5. For en vakker stein og for et vakkert sted dere har laget for Lillegutt.
  Sommerfuglene elsket jeg. Symbolikken som du skriver... Jeg tenker alltid på Maria når jeg ser en sommerfugl.

  Jeg ville bare si at jeg tenker på dere, og sender dere mange varme tanker og ønsker dere en fredelig julehøytid.

  SvarSlett
 6. Utrolig vakkert. Jeg må ta med meg barna, og besøke graven. Datteren min har jo tidligere snakket om at hun vil besøke Lilegutt sin grav.

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en kommentar til meg!