fredag 21. desember 2012

Strålande jul - en anbefaling
I dag fikk jeg lyst til å dele et julemusikk-tips. 
Albumet Strålande jul med Odd Nordstoga og Sissel Kyrkjebø er noe jeg har hørt mye på denne adventen. Nydelige harmoniske melodier framført av Sissels overjordisk vakre vokal og Odds lune stemme gjør dette til en musikkopplevelse av de heller sjeldne. 

Som Aftenposten skrev i anmeldelsen sin da plata kom ut i 2009:


Det er fort gjort å miste julens egentlige budskap av syne i alt det kommersielle maset og ståheien som er blitt denne høytiden til del. I den forbindelse skaper det årlige utbudet av julekonserter, juleplater og annet ståk en slags nummenhet allerede før det hele starter. 
Derfor oppleves «Strålende jul» som en befriende positiv opplevelse. Endelig noe som hverken er klamt, kynisk markedstilpasset eller dynket i overfladisk føleri. 
Melodiene, arrangementene og tekstene er heller hjemmekjære, inderlige og oppriktige. Duoen har forkastet det pompøse til fordel for en enklere, mer jordnær tilnærming hvor blant annet folke- og countrymusikkens virkemidler har fått virke i samspill med Nordstogas velutviklede musikalske kunnskap om hva som klinger godt sammen.Man blir ganske enkelt bergtatt av hva han har fått til.


Dette albumet beveger seg i en litt mer "seriøs" del  av julemusikklandskapet. Det ligger ganske langt unna amerikanske klassikere som Silver Bells, It's beginning to look a lot like christmas, Santa Baby og lignende. Skjønt dette er også julemusikk jeg liker å høre på. Men Strålande jul har en dybde som passer meg godt i disse dager. 
Sjekk det ut! Det ligger tilgjengelig på både Wimp og Spotify.
Om jeg skal trekke fram noen spesielle sanger som personlige favoritter kan jeg nevne Upp gledjest alle gledjest no, (som du også kan høre i dette innlegget), No høyr de gode folk, og den fagraste rosa.
2 kommentarer:

  1. Denne cd´n er fin! Helt enig med deg :) og jeg loddet den nettopp ut på bloggen min :) Jeg er innom for å ønske deg en god jul - en så god jul som du kan ha...og jeg håper det blir en fredfull jul. Ikke bare i form av ro for kropp og sjel, men også for tankene dine - for sorgen og for alt det som fortsatt er vondt. Jeg tenker på deg - og ber noen bønner så ofte jeg husker.
    GOD jul min venn. Mange klemmer din vei <3

    SvarSlett
  2. Vil ynskje deg ei god jul og eit godt nytt år. Måtte 2013 bli eit betre år!

    SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en kommentar til meg!